Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver”

Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver” – cunoscut până în 2022 ca Teatrul de Păpuși ”Gulliver” - se remarcă drept una dintre cele mai importante prezențe din mediul cultural, atât la nivel local, cât și pe plan național, fiind unul dintre cele mai reprezentative teatre în domeniu. 

Totodată, „Gulliver” este singurul teatru pentru copii și adolescenți din oraș, bucurându-se de o activitate deosebit de bogată și îndelungată, cu peste 70 de ani de existență, timp în care a bucurat generații întregi cu magia de neîntrecut a poveștilor. 
Astfel, Teatrul „Gulliver” are privilegiul unic de a fi factor transformator și mijlocitor între teatru și comunitate, dar și menirea de a oferi beneficii clare și concrete la nivel cultural, educativ, civic și social.

Repertoriul Teatrului „Gulliver” cumulează peste 35 de spectacole atractive, variate și interactive, inclusiv o serie de noi producții moderne pentru copii, adolescenți și întreaga familie. Spectacole noi, inedite și surprinzătoare, ce dezvăluie diverse și impresionante mijloace de expresie: teatru dans, muzică live, teatru de umbre, efecte speciale, proiecții și video-mapping, elemente de teatru de animație, menite să aducă publicul gălățean cât mai aproape de teatru, de scenă, de artă și cultură, în general.

În egală măsură, Teatrul „Gulliver” susține o activitate artistică deosebită prin implicarea în proiecte și misiuni culturale, precum și festivaluri naţionale şi internaţionale și, nu în ultimul rând, în cadrul evenimentelor locale. Printre cele mai importante demersuri culturale pe care le întreprinde Teatrul „Gulliver” se numără Festivalul Internaţional de Animaţie “Gulliver”, ajuns deja la cea de-a XXX-a ediție și care reprezintă unul dintre punctele de referință ale mediului cultural local. Cu o dinamică ce a evoluat enorm de-a lungul anilor și o experiență confirmată și reconfirmată, cu fiecare nouă ediție, Festivalul „Gulliver” facilitează și susține mdiul cultural-artistic, la cele mai înalte standarde, consolidând, în același timp, relațiile de colaborare și dezvoltarea de parteneriate cu alte instituții de gen din țară și din întreaga lume. 

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” este un promotor artistic-cultural de seamă și își consolidează poziția în raport cu publicul vizat și cu întreaga comunitate, prin implementarea de proiecte și programe relevante, cu un puternic rol socio-cultural și educativ, fiind activ și corelat în mod constant la viața urbei și la realitatea curentă a acesteia.