”Poveste de pluș” - spectacolul primei jucării preferate  revine la GULLIVER - Teatrul Familiei Tale

După ce săptămâna trecută a încântat publicul brașovean prin participarea la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii ARLECHINO Caravana Poveștilor, desfășurat în perioada 27 mai - 2 iunie la Brașov, ”Poveste de plus” - spectacolul care surprinde în mod inspirat experiența primei jucării preferate – revine duminică, 9 iunie, de la ora 10:30, la Sala Studio a Teatrului ”Gulliver”.


”Poveste de pluș” este un spectacol nonverbal, special pentru copiii cu vârsta între 0 și 3 ani, ce își propune să îi învețe pe cei mici despre înțelegerea, gestionarea și rezolvarea problemelor, precum și despre primii pași în lume, în relație cu ceilalți. 

De ce este atât de specială prima jucărie a fiecărui copil? Și cum influențează ea înțelegerea lumii înconjurătoare și dezvoltarea miculțui? Întocmai aceste aspecte, precum și rolul jocului în general, puterea imaginației și a uimitoarelor experiențe de descoperire și învățare pe care le oferă creativitatea sunt surprinse în spectacolul ”Poveste de pluș” de la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver”, al cărui concept și regie sunt semnate de Nicoleta Miru-Cosma și Cosmin Cosma.

Astfel, spectacolul ”Poveste de pluș” creează un univers vizual dinamic, plin de culoare, ce se împletește cu cel sonor, ritmat și voios și ilustrează relația deosebită dintre copil și prima sa jucărie care reprezintă, de altfel, și primul lui prieten. Astfel, simpaticul Ursică și grațioasa Rila, două animăluțe de pluș primite cadou de Crăciun, o ajută pe deținătoarea lor, o fetiță cam alintată, să învețe ce este empatia, iubirea, acceptarea și iertarea, prin diferite situații la care iau parte împreună. Lor li se alătură și micuța broscuță Oachi, respinsă la început, dar care, într-un final, se dovedește a fi unul dintre cei mai buni prieteni ai fetiței. Împreună, prin puterea jocului și a imaginației, jucăriile prind viață și trec prin numeroase experiențe amuzante și pline de învățăminte. 

Spectacolul beneficiază de aportul creativ original al tinerei echipe a Teatrului ”Gulliver” compusă din: Nicoleta Miru-Cosma, cea care semnează scenografia spectacolului, Cosmin Cosma, responsabil pentru muzica originală și ilustrația muzicală ce conferă ritm și voioșie acestei aventuri jucăușe, și Andrei Cristea, cel care completează distribuția spectacolului, dând viață, prin talentul mânuirii, drăgălașului Ursică, protagonistul de seamă al poveștii.
Biletele pentru spectacol se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau secțiunea ”Program” din cadrul site-ului instituției: www.teatrul-gulliver.ro, sau de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației, în limita locurilor disponibile.